Wat we doen

Support bij datavraagstukken van klanten
Datamanagement voor optimale logistieke processen
Traceability van producten verzekerd

Van data naar informatie naar inzicht

Effectief managen doe je op basis van feiten. Daarom worden alle logistieke processen gestuurd door geavanceerde software die continu data genereert. Die data wordt afgezet tegen de kwaliteitseisen waar we voor staan. Data wordt zo informatie en dat leidt weer tot heldere inzichten. Optimalisatie wordt daarmee een vanzelfsprekend proces.

Toepassingen datamanagement

Voor datamanagement maakt Froster gebruik van diverse softwarepakketten, waaronder:

  • Vanboxtel Warehouse Management System (WMS). Geautomatiseerd voorraadbeheer inclusief traceability van ieder product. Van het moment van ontvangst in ons diepvriesmagazijn tot aan het moment van uitleveren bij groothandel of retailer monitoren en registreren we de condities.
  • ERP-pakket van Microsoft Dynamics BC365. Totaaloplossing in de cloud voor het beheer van de complete distributie- en productieketen.
  • Ortec. Ideale tool voor het optimaliseren van routes en planning.
  • TIE Kinetix. Digitale oplossing voor administratieve processen, zoals bestellingen en facturatiestromen.
  • Trailer Tracking-software gebaseerd op draadloze sensorden die de condities in een vrachtwagen doorlopend monitoren.
  • Effectief systeem voor fleet management via interactieve boordcomputers (ritopdrachten, urenregistratie en meer).

Traceability

Traceability zit verankerd in het WMS-systeem. Tijdens transport zijn goederen voorzien van een Serial Shipping Container Code. Met een druk op de knop kan er gefilterd worden op LOT-code of productiedatum. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met een GPS-volgsysteem. Distributie wordt zo meer dan een logistiek proces van A naar B. Leverbetrouwbaarheid als vanzelfsprekendheid.