Ysco

Geïnspireerd?
Plan een call
met Jan!

''Opportuniteiten zien, meedenken en oplossingen bieden om de klant ten allen tijde beleverd te krijgen. We werken al twee jaar samen met Froster en zijn nog steeds overtuigd van deze goede keuze!''

Ysco, als Europa’s tweede grootste producent van ijsjes voor de private label markt, levert jaarlijks zo’n 400.000 pallets ijsjes aan alle grote retailers in Europa. Wij hebben hiervoor twee productiesites: het Belgische Langemark en het Franse Argentan.

 

Beschikbaarheid van product is primordiaal voor onze klanten. Gezien het erg weersafhankelijk karakter van ons product, is het snel kunnen anticiperen op de sterk wisselende vraag van onze klanten dan ook elk jaar onze grootste uitdaging.

 

Om onze klanten ook tijdens piekmomenten een perfecte service te kunnen blijven bieden, zetten wij al een aantal jaren in op het gebruik van “satelliet DC’s”.

Vanuit onze 2 hoofd DC’s (1 vlak naast elke productiesite) worden de reeds opgebouwde klantenvoorraden voor de aanvang van het seizoen opgevoerd naar verschillende satelliet DC’s in het land van de klant. Zo nemen we de druk van de voorraadopbouw weg van het hoogseizoen en trekken dit naar voren, waarna enkel nog aangevuld moet worden naargelang de verkoop.

Dit vermijdt ook onmiddellijke tekorten naar de klant toe in periodes waarin transport schaarser is, denken we maar aan 2022 bijvoorbeeld. Deze satelliet DC’s moeten niet alleen dicht bij of centraal t.o.v. de klant(en) in dat land gesitueerd zijn, maar ook flexibel zijn inzake opslag- en distributie capaciteit.

 

Voor de belevering van één van onze grootste Nederlandse klanten, die heel frequent, maar dan ook meestal per kleinere hoeveelheid beleverd wil worden, kozen wij in 2022 voor een samenwerking met de firma Froster in Waalwijk. Zij boden ons bovenstaande kwaliteiten aan en zijn steeds bereid met ons mee te denken hoe het beter en duurzamer kan.

 

Ysco levert wekelijks meerdere keren vanuit de hoofd DC in Ieper telkens de pallets per volle wagen aan in Waalwijk, waar de mensen van Froster de pallets op voorraad nemen en vervolgens opslaan, waar ze dan op afroep van de klant telkens geconsolideerd worden samen met pallets van andere leveranciers tot ze zo veel mogelijk terug de deur uit gaan per volle wagen richting klant. Via een interface set-up kunnen wij bovendien op elk moment live onze stock consulteren in ons eigen ERP pakket en is ook de traceerbaarheid van onze pallet gegarandeerd.

Geen problemen zien maar opportuniteiten, geen eindeloze discussies over oorzaak en gevolg bij problemen, maar allereerst meedenken en oplossingen bieden om de klant ten allen tijde beleverd te krijgen, en dat in combinatie met een no-nonsens aanpak, dat zorgde voor de voor ons erg belangrijke “cultural fit”.

 

Intussen zit met 2023 ons tweede jaar samenwerking er al bijna op, maar zijn wij nog steeds overtuigd van onze goede keuze in 2022!

 

Peter Dehamers, Manager Outbound Logistics Ysco NV/SA