Marc - Transportplanning

Marc: "Je kunt je eigen werktijden indelen. Als het wat rustiger is ga je op tijd naar huis. Is het wat drukker pak je ook je verantwoordelijkheid".

Marc is op 20 jarige leeftijd begonnen bij G Frost in Etten-Leur. Hij begon als magazijnmedewerker en chauffeur. Later werd dit fulltime als chauffeur. Na een aantal jaren vertrekt er een collega die verantwoordelijk was voor de transportplanning. Marc heeft toen deze functie overgenomen. Niet veel later werd G Frost overgenomen door Froster. Froster wilde Marc graag overnemen. Marc zelf zag dit ook wel zitten. Eenmaal hier in Waalwijk doorloopt Marc een inwerktraject van een half jaar. Destijds was het nog wat kleinschaliger bij Froster. Marc herinnert zich nog dat er 7 eigen vrachtwagens waren. Dat zijn er nu wel een stukje meer. Marc wordt nu ondersteund door zijn collega Patrick, die ook verantwoordelijk is voor de transportplanning. De passie om op de vrachtwagen te rijden is er overigens nog steeds. Bij echte topdrukte springt Marc wel eens bij. Vooral omdat hij het leuk vindt. Nu bijna 30 jaar verder zit Marc hier nog steeds in Waalwijk.

Wat maakt het werken bij Froster nou zo leuk?

Het werken als transportplanner is op zichzelf al leuk. Ik heb fijne collega’s waar ik het goed mee kan vinden. Ik ben trots op het bedrijf als ik s’avonds weer naar huis ga. De vrachtwagens staan mooi opgesteld, de ritten zijn weer volgepland, dat geeft mij een voldaan gevoel. Je kunt je eigen werktijden indelen. Als het wat rustiger is ga je op tijd naar huis. Is het wat drukker pak je ook je verantwoordelijkheid. Je wordt tijdens het werk niet op je vingers gekeken. Het is een vertrouwelijk gevoel wat je krijgt bij Froster. Froster is een onderdeel van mijn leven. Ondanks andere aanbiedingen wil ik hier niet weg.

En wat doet Marc na het werk?

Ik ben graag met muziek bezig. Verder ben ik leider van een voetbalelftal, en ben ik groot NAC Breda fan. Mooi tussen alle RKC Waalwijk fans hier bij Froster. Ik ga verder 1 à 2 keer per week naar de sportschool én ik fiets en wandel graag. Een terrasje pakken op zijn tijd is ook heerlijk.