Joris - Flowmanager

Joris: “Van oproepkracht tot flowmanager. Als je laat zien dat je wilt groeien in je werk is alles mogelijk bij Froster”.

Nadat Joris op zijn 17de zijn HAVO diploma haalt zoekt hij voor de zomer een leuke bijbaan. Via de lokale krant ‘De Maasroute’ ziet hij de advertentie van Froster. Met de altijd drukke zomer is Froster op zoek naar enthousiaste aanpakkers. Samen met zijn broer Hein die ook net is afgestudeerd worden ze aangenomen om in het magazijn orders te picken. Na de zomer begint Joris aan een vervolgopleiding. Op de dinsdag en donderdagavond blijft hij als bijbaan werken bij Froster. Uiteindelijk maakt hij de keus om niet verder te gaan met studeren. Hij maakt gebruik van het aanbod om bij Froster fulltime te komen werken.

 

Na ongeveer een half jaar in dienst start Froster met een nieuw WMS systeem. Hiervoor zoeken ze nog één collega die wil helpen met het testen van het systeem. Joris ziet dit wel zitten. Uiteindelijk blijkt dat hij hier heel handig in is. Hij heeft de processen en stroming snel door en helpt zodoende met het verder uitrollen van het WMS. 32 uur wordt 40 uur per week.

 

In de opvolgende jaren ontwikkelt Joris zich door van warehouse assistent tot supervisor van het warehouse.  Door de groei van het bedrijf komen er extra functies bij, waaronder die van flowmanager. De flowmanager zorgt o.a. dat middels het WMS de juiste orders worden gepicked. Dit op een zo efficiënt mogelijke manier.

Wat maakt het werken bij Froster zo leuk?

Froster is een gezellig familiebedrijf. Niet voor niets dat ik hier al 15 jaar werk. Wat ik bijzonder bij Froster vindt is dat als je jezelf bewijst je steeds meer verantwoordelijkheden en taken krijgt. Er zijn mogelijkheden genoeg om binnen het bedrijf te groeien. Dat houdt het werk uitdagend en interessant. Als ik die uitdaging niet zou ervaren in mijn werk dan had ik hier niet meer gewerkt.

En wat doe je in je vrije tijd?

Sinds een tijdje ben ik vader geworden wat erg leuk is. Samen met mijn vriendin doen we veel leuke dingen met zijn drieën. Een hapje eten en borrelen met vrienden vind ik erg gezellig. Ook spelen we vaak gezelschapsspelletjes. Verder kijk ik graag sport zoals voetbal en wielrennen. Binnenkort wil ik een mountainbike aanschaffen om zelf wat meer te gaan fietsen. Zo nu en dan fiets ik naar mijn werk vanuit Berkel-Enschot wat een goeie 45 minuten fietsen is. Ook handbal ik al sinds mijn 5de. De laatste jaren doe ik dit bij een recreanten team. Vooral de 3de helft is dan gezellig.